KBC

Risk Advisor Liquidity

KBC

Belgium
Nov 14th, 2022
# Joincreateinnovate

Als grootste Belgische bank-verzekeraar werken we elke dag aan ideeën en oplossingen die onze klanten én onze samenleving vooruithelpen. We zijn gedreven en hebben de ambitie om de ‘referentie’ te zijn in de financiële sector.

Het mee máken bij KBC betekent verantwoordelijkheid durven nemen, gedreven zijn om projecten op de agenda te plaatsen en je ideeën te delen met het team. Want door samen te werken, behalen we betere resultaten. Daarnaast houden we bij KBC van een open en creatieve mindset en de zin om elke dag bij te leren.

Interesse om aan de slag te gaan bij een 'Top Employer'? Bekijk dan zeker onze vacatures op www.kbc.be/jobs. Je kan er ook terecht als je meer informatie wil over onze bedrijfscultuur, getuigenissen van medewerkers en de laatste nieuwtjes op HR-vlak.

Havenlaan 2, Brussel
-
https://www.kbc.be/jobs

Contractvorm

Onbepaalde duur

Werkregime

Voltijds

Locatie

Meerdere lokaties

Ervaringsniveau

Junior (0-2 jaar), Medior (2-5 jaar)

Wat houdt deze vacature in?

Cijfers en het verhaal erachter, leggen vaak belangrijke inzichten bloot. Dan komt het erop aan om er ook de gepaste actie aan te koppelen. Wel, goed nieuws. Als Risk Advisor ben je met beide aspecten bezig. Zo zorg je er mee voor dat KBC haar liquiditeit optimaal en voorzichtig beheert.

Je krijgt een goed zicht op de evoluties van bijvoorbeeld onze deposito’s en leningen, doet kwantitatieve en kwalitatieve analyses, volgt wijzigingen in regelgeving op en houdt maatschappelijke ontwikkelingen in het oog. Dat is je basis voor advies aan business stakeholders.

Je versterkt het International ALM (Asset & Liability Management) & Liquidity Risk Competence Center: een team risk professionals die graag samenwerken. Met elkaar, business stakeholders, collega’s van andere afdelingen en regulatoren (ECB/NBB).

 • Samen met onze collega’s van de afdeling Risk Measurement monitoren we risico’s en rapporteren we erover. Steeds vaker focussen we op risico-analyse die vooruitkijkt.
 • We ondersteunen het Group Executive Committee en de Board of Directors bij het bepalen van de risicobereidheid van KBC en ons ALM- en Liquidity-risicoprofiel.
 • We kijken voortdurend waar het beter kan, anders gezegd: continuous improvement binnen onze manier van werken en hoe de ALM & Liquidity Risk Management Frameworks geïmplementeerd zijn.
 • We zijn het aanspreekpunt voor regulatorenvoor alles wat met ALM en Liquidity Risk te maken heeft.

Wat verwachten we van jou?

 • Om je een vlotte start te bieden in de job, doe je eerst een stage van 6 à 9 maanden op de afdeling Risk Measurement. Zo leer je snel veel bij over het domein en hoe het rapporteringsproces in elkaar zit.
 • Daarna word je mede-eigenaar van een of meer kernprocessen binnen Liquidity Risk. Denk aan risicobereidheid, risicorapportering, stress tests, adviesverlening, edm.
 • En ondersteun je het team dat risicorapporten opstelt en advies geeftaan senior management op groepsniveau.

Jouw troeven?

 • Wat vooral belangrijk is, is dat je goed vertrouwd bent met de werking van financiële markten en instrumenten. Misschien dankzij een masterdiploma economie of engineering, misschien op een andere manier. Vooral je skills en je goesting om erin te vliegen tellen.
 • De maatschappij, de economie en de wetgeving zijn continu in beweging. Je voelt je goed in deze werkcontext als je graag blijft bijlerenen om kan met wijzigende situaties.
 • Vlot communicerenis cruciaal in deze rol, want je werkt voortdurend samen met anderen, ook collega’s uit buitenlandse entiteiten. En da’s in ‘t Engels te doen.
 • Een job met verantwoordelijkheid spreekt je aan. We moeten het zeggen zoals het is, soms hebben de stakeholders met wie je samenwerkt hoge verwachtingen. Dat brengt enige druk met zich mee. Het helpt als je die een plaats kan geven zodat je kan blijven focussen op de kwaliteit van je werk.

Wat hebben we je te bieden?

 • Je kiest waar je werkt: Gent, Brussel, Leuven, Mechelen of Antwerpen. Deze werkplekken zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook los van de coronamaatregelen kan je deels thuiswerken, als je dat wil.
 • Er is een interessante internationale dimensieaan de job omdat je dagelijks in contact bent met buitenlandse collega’s om projecten en evoluties te bespreken.
 • Boven op on-the-job learning investeren we in jou met een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen. Je wordt aangemoedigd om te blijven groeien als persoon en professioneel.
 • Vanuit deze job zijn er op termijn verschillende concrete mogelijkheden om door te groeienbinnen KBC.
 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur en een competitief loon. Je kan ook kiezen uit een waaier aan extralegale voordelen.
 • Dankzij flexibele werkurenkan je je werk en je privéleven op elkaar afstemmen.

If you require alternative methods of application or screening, you must approach KBC directly to request this, as we're not responsible for the employer's application process.

RedHired TIP

For your privacy and protection, when applying to a job online, never give your social security number to a prospective employer, provide credit card or bank account information, or perform any sort of monetary transaction.

By applying to a job using RedHired you are agreeing to comply with and be subject to the RedHired Terms and Conditions for use of our website. To use our website, you must agree with the Terms and Conditions and both meet and comply with their provisions.

RedHired

All job types
Contract
Full-time
Part-time
Permanent
Temporary
Other

All locations
Antwerpen
Brabant wallon
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Hainaut
Liège
Limburg
Luxembourg
Namur
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen