Business Controller

LKQ Belgium

Nov 21st, 2022

Business Controller

Functie

Weet jij als geen ander hoe je stuurt op goede bedrijfsresultaten in een complexe organisatie? Beweeg jij je soepel in een adviesrol waarbij je het management continu uitdaagt tot verbetering? Dan ontmoeten wij je graag voor een gesprek over de rol van Business Controllerbij Van Heck Interpieces!

Van Heck Interpieces is een organisatie die continu in beweging is en snel groeit door o.a. overnames. We zijn marktleider in de auto-onderdelenbranche in de Benelux en onderdeel van LKQ Corporation, de grootste distributeur in Europa. En onze ambitie gaat verder!

Wat ga je doen?

Als Business Controller draag jij actief bij aan een continue verbetering van de performance van de Belgische ondernemingen van Van Heck Interpieces. Als sparringpartner van het management doorgrond je de performance, analyseer je strategische vraagstukken en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Zo faciliteer je binnen de Van Heck Interpieces organisatie de creatie van meerwaarde.

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:

 • Verzamelen, analyseren en bespreken van financiële en budgettaire informatie m.b.t. verschillende functionele werkgebieden;
 • Adviseren van commercie, operations en directie om performance te verbeteren;
 • Opvolgen van de resultaten (per activiteit en per site) in verschillende domeinen van de onderneming;
 • Bijhouden van evolutie van de omzetten, marges en kosten;
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van de boekhouding en regionale teams;

Je rapporteert aan de Director of Business Control.

Profiel

Wie is onze ideale Business Controller?

Voor deze functie van Business Controller zijn we op zoek naar een collega die stevig in zijn of haar schoenen staat, kritisch en mondig is en zich soepel beweegt binnen de organisatie. Jij daagt de business uit en houdt hen scherp in de besluiten die ze nemen. Je houdt ervan om de handen uit de mouwen te halen, en mee te bouwen aan verbetering binnen een complexe omgeving die nog volop in ontwikkeling is.

Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • Ten minste 4 tot 8 jaar ervaring in financiële of adviserende rollen;
 • Een Master opleiding in een financiële richting, of gelijkwaardig door ervaring;
 • Een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, een goede kennis van Frans of bereid zijn om bij te leren;
 • Je bent een sterke communicator die de nodige vertaalslag kan maken naar de business toe;
 • Je bent goed georganiseerd, kan prioriteiten stellen en werkt graag onder strikte deadlines voor budgettering en forecasting;
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en kan goed overweg met data;
 • Je toont het nodige geduld om fouten op te lossen, leert graag bij en stelt ideeën voor ter verbetering van processen;
 • Ambitie, aanpassingsvermogen en assertiviteit zijn kenmerken die jou zeer goed omschrijven.
Aanbod

Wat wij bieden

 • Een salaris dat past bij het niveau van jouw functie, aangevuld met extralegale voordelen;
 • Een uitdagende functie, in een internationale omgeving. Op Europees niveau wordt er binnen de organisatie veel samengewerkt. Hierdoor werk je in een uitdagende, internationale omgeving.
 • Een organisatie waar de rol van Business Control steeds belangrijker wordt. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien binnen de organisatie.
 • Een geweldig team met enthousiaste collega’s.
Solliciteren Terug naar overzicht

More jobs from LKQ Belgium:

If you require alternative methods of application or screening, you must approach LKQ Belgium directly to request this, as we're not responsible for the employer's application process.

RedHired TIP

For your privacy and protection, when applying to a job online, never give your social security number to a prospective employer, provide credit card or bank account information, or perform any sort of monetary transaction.

By applying to a job using RedHired you are agreeing to comply with and be subject to the RedHired Terms and Conditions for use of our website. To use our website, you must agree with the Terms and Conditions and both meet and comply with their provisions.

RedHired

All job types
Contract
Full-time
Part-time
Permanent
Temporary
Other

All locations
Antwerpen
Brabant wallon
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Hainaut
Liège
Limburg
Luxembourg
Namur
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen